U srijedu 14. ožujka 2018. u 18 sati u Gradskoj knjižnici Marka Marulića održali smo okrugli stol „Terorizam – paradigma 21. stoljeća“. Okrugli stol organizira Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju – Split u suradnji s IV. gimnazijom Marka Marulića. Obje škole nose titulu „Škola ambasador Europskog parlamenta“ i uključene su u navedeni projekt drugu školsku godinu zaredom.

U ovoj godini cilj nam je proširiti projektne aktivnosti na lokalnu zajednicu tj. grad Split sa željom da naši učenici svojim znanjem i angažmanom sugrađanima približe temeljne odrednice Europske unije i djelatnost Europskog parlamenta.
Terorizam su za temu okruglog stola izabrali upravo naši učenici – mladi ambasadori Europskog parlamenta zbog njezine aktualnosti, sveprisutnosti, kompleksnosti te utjecaja koji terorizam ima na svakodnevni život.

Izlagači na okruglom stolu su, osim Vas, stručnjaka za pitanja sigurnosti iz redova hrvatske policije, učenici naše škole i IV. gimnazije. Temi su pristupili izrazito multidisciplinarno; od povijesnog pregleda same tematike, preko europskih zakonskih regulativa vezanih uz pitanja sigurnosti, utjecaja terorizma na svakodnevni život pa sve do „simbioze medija i terorizma“.

Naši učenici su također temu terorizma obradili kroz grafička rješenja u obliku plakata (popratna izložba) i multimedijska rješenja (okrugli stol će na društvenim mrežama najaviti video uradak).
Nakon izlaganja učenika i stručnjaka slijedi Q&A, rasprava s publikom i interaktivna anketa.