U sklopu aktivnosti programa Škola ambasador EP obilježili smo Dan Europe u našoj školi i sedamdesetu obljetnicu Vijeća Europe s prigodnim aktivnostima. Nakon što smo se tijekom godine bavili temama kao što su :demokracija, ljudska prava, kružna ekonomija, nacionalne i etničke manjine i slično, odlučili smo zadnju aktivnost posvetiti budućnosti mladih u EU.


Učenici su istraživali koji su to poslovi kojima bi se mladi ljudi mogli baviti u budućnosti, promjene koje nam donosi streloviti napredak tehnologije, te njezin utjecaj na zapošljavanje. Isto tako proučili su položaj Hrvatske u kontekstu Četvrte industrijske revolucije, te se informirali o potrebnim vještinama u 21 stoljeću. Prezentirali su svoje zaključke učenicima trećih i četvrtih razreda, a uz to su i analizirali rezultate ankete kojom se ispitala spremnost naših maturanata za promjene u zapošljavanju koje se očekuju u budućnosti.
Nakon prezentacija, učenici su debatirali o pozitivnim i negativnim utjecajima napredne tehnologije i robotizacije na svakodnevni život , a osobito na stvaranje novih poslova, odnosno gubitak postojećih, odnosno mogućnost zapošljavanja u budućnosti.
Također smo napravili mini izložbu plakata povezanih s temama, te i kroz vizualni izričaj pokušali približiti ovu problematiku našim maturantima.